F1: Fry: Στην Ferrari υπήρχε πάντα η πίεση για το ‘τώρα’

Ένα από τα θέματα συζήτησης της φετινής χρονιάς είναι το μεγάλο comeback της Ferrari

  • -
  • -

Ένα από τα θέματα συζήτησης της φετινής χρονιάς είναι το μεγάλο comeback της Ferrari. Η Ιταλική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ο Sebastian Vettel είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα οδηγών. Για την κατάσταση που επικρατούσε και την διαφορά με το τώρα μίλησε στο Sky Sports F1 ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας Pat Fry

 

«Κάθε ομάδα της F1 είναι κάτω από πολύ μεγάλη πίεση αλλά στην Ferrari, το να κερδίζεις ήταν το μόνο πράγμα. Πιστεύω ότι ο τρόπος που επηρέαζε την εταιρία ήταν η μεγάλη πίεση για το ‘τώρα’, τον επόμενο αγώνα, η άμεση επιτυχία. Και αυτό που σημαίνει είναι ότι ο οργανισμός πηγαίνει σε πολύ κοντόφθαλμες λύσεις. Όταν πήγα το 2010, υπήρχαν πολλά πράγματα τα οποία ήταν 8 με 10 χρόνια παλιά και χρειαζόντουσαν να φτιαχτούν. Και δεν ήταν γρήγορες λύσεις. Μας χρειάστηκαν 6 μήνες να δούμε τι πήγαινε λάθος με την σήραγγα και άλλους 18 για να το φτιάξουμε», είπε ο Fry.

 

«Αυτές τις μέρες η μάχη στην F1 κερδίζεται στους προσομοιωτές. Τα εργαλεία της Ferrari ήταν παλιά και ήταν ένα πενταετές πλάνο να φτιαχτούν. Από την αρχή της προηγούμενης περιόδου τα εργαλεία αυτά μπήκαν στην κατάσταση που έπρεπε να είχαν μπει», είπε ο Fry.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...