F1: Θόλωσαν το τοπίο για το μέλλον τους Alonso και Vettel

  • -
  • -

Δυο από τους οδηγούς που ήταν χθες στην συνέντευξη τύπου δεν έχουν συμβόλαια για το 2018. Και οι δυο είναι από τους κορυφαίους οδηγούς αυτή τη στιγμή. Μιλάμε για τους Fernando Alonso και Sebastian Vettel.

 

Στην αρχή ρωτήθηκε ο Alonso ο οποίος απάντησε : «Εκεί γύρω στον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω του χρόνου. Εάν έχει έρθει η ώρα να ψάξω προκλήσεις εκτός F1 ή εάν στην F1 θα υπάρχει ευκαιρία να πάρω ένα ακόμα πρωτάθλημα, που είναι ο πρωταρχικός μου στόχος. Είμαι ανοιχτός σε όλα», και συμπλήρωσε «Πρόθεσή μου ή πρώτη μου προτεραιότητα είναι να τρέξω εδώ φέτος και όχι μόνο να τρέξω, θέλω να κερδίσω. Τώρα δεν έχω άλλες υποχρεώσεις με την McLaren. Ειμαι χαρούμενος με την ομάδα, αλλά δεν κερδίζουν, οπότε από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβρη Οκτώβρη θα είμαι σε θέση να δω ξεκάθαρα εάν υπάρχει πιθανότητα να κερδίσω το 2018, θα είμαι παραπάνω από χαρούμενος να μείνω. Εάν δεν μπορεί να γίνει, τότε θα είμαι παραπάνω από χαρούμενος να μιλήσω με οποιονδήποτε». Με τα λόγια αυτά άφησε ανοιχτά όλα τα σενάρια.

 

Όμως και ο Sebastian Vettel δεν έμεινε πίσω. Ερωτηθείς για τα σενάρια που βγήκαν ότι έχει υπογράψει ένα προσύμφωνο με την Mercedes, δεν το διέψευσε : «Δεν ξέρω, δεν ήξερα. Από την Ιταλία ήρθε; Ίσως θα πρέπει να ρωτήσεις τους Ιταλούς, φαίνεται ότι ξέρουν κάτι παραπάνω από μένα. Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Προφανώς ο βασικός στόχος είναι αυτή η χρονιά, και δεν είναι μυστικό και δεν είναι μια γραμμή που ρίχνω, είναι δεδομένο για όλους εμάς μέσα στην ομάδα. Προφανώς και είμαστε σε πολύ καλή θέση αυτή τη χρονιά και είναι αυτό που προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε»

 

Θα ήθελε ο Vettel τον Alonso για teammate; «Γενικά πρέπει να είσαι έτοιμος να τρέξεις με οποιονδήποτε έρχεται. Ο Alonso έχει την φήμη που έχει για πολλούς λόγους, όχι μόνο για τα δυο πρωταθλήματα,  για πολλούς λόγους, πολλά χρόνια, πολλά χρόνια που είναι τριγύρω. Ξέρεις, εγώ υπογράφω το δικό μου συμβόλαιο, δεν υπογράφω συμβόλαιο άλλων, έτσι δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά όπως είπα, είμαι έτοιμος να τρέξω με όποιον έρθει»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...