F1: Θα είναι πιο ευδιάκριτα τα ονόματα των οδηγών στα μονοθέσια

  • -
  • -

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι, είτε είναι στην πίστα, είτε παρακολουθούν τον αγώνα από την τηλεόραση, είναι το ότι δεν διακρίνουν τον οδηγό που βλέπουν. Υπήρχαν τρόποι να τους διακρίνεις, είτε από τον αριθμό τους στο ρύγχος, είτε από το κράνος, είτε από το κίτρινο σημάδι στην κάμερα πάνω από το κεφάλι του, αλλά δεν ήταν εύκολη η διαδικασία.

 

Από τη Ισπανια και μετά αυτά αλλάζουν. Σύμφωνα με τροποποίηση στους αγωνιστικούς κανονισμούς οι ομάδες πρέπει να έχουν σε εμφανές σημείο και με ύψος τουλάχιστον 23 εκατοστά τον αριθμό του οδηγού, ενώ με ύψος τουλάχιστον 15εκ το όνομά του. Οι ομάδες έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν 3 γράμματα συντόμευσης για το όνομα του οδηγού όπως αυτός εμφανίζεται στην επίσημη χρονομέτρηση. Για παράδειγμα το VET για τον Sebastian Vettel, το HAM για τον Lewis Hamilton ή το ALO για τον Fernando Alonso.

 

Ενδιαφέρον έχει το σημείο που θα επιλέξουν οι ομάδες να εφαρμόσουν την αλλαγή, καθώς στο μονοθέσιο οι χώροι είναι σημαντικοί για την παρουσία των χορηγών. Ετσι, όπως αναφέρει το Auto Motor und Sport, ο χώρος στο πλαινό της πίσω πτέρυγα μπορεί να δώσει μια χορηγία στην Force India της τάξης των 6εκ Ευρώ τον χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...