F1: Η Ferrari πιέζει την Mercedes και αυτή κάνει λάθη

  • -
  • -

Η Ferrari πιέζει την Mercedes. Την πιέζει πολύ. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης είναι ότι η Mercedes υποκύπτει σε λάθη τα οποία της έχουν κοστίσει 2 νίκες. Έχει καταφέρει να την μπλέξει σε άγνωστα για αυτή νερά και σε νέες συνθήκες που πρέπει να διαχειριστεί.

 

Ο πρώτος αγώνας χάθηκε στην Αυστραλία για την Mercedes λόγω λάθος εκτίμησης στην στρατηγική και το γεγονός ότι ο Hamilton κόλλησε πίσω από τον πιο αργό Verstappen. Στον αγώνα της Κυριακής η Mercedes έκανε και πάλι λάθος. Τι έγινε ακριβώς;

 

Ο Bottas λόγω του προβλήματος που είχε με την πίεση στα ελαστικά του ήταν αργός. Το γεγονός ότι η Mercedes δεν μπορούσε να «ξεκολλήσει» από τις Red Bull Racing με τον ρυθμό των 0.7 δευτ/γύρο που φαινόταν από τις προηγούμενες μέρες ότι θα ήταν η διαφορά, έδειχνε ότι το τραινάκι θα συνέχιζε την πορεία του. Οποιος θα έμπαινε για αλλαγή πιτ στοπ θα ήταν κερδισμένος. Η Mercedes θα μπορούσε να βάλει τον Hamilton νωρίτερα ώστε, γνωρίζοντας ότι ο Φιλανδός έχει πρόβλημα, να τον φέρει μπροστά του, κάνοντας μια «άτυπη» εντολή αλλαγής θέσης. Η Ferrari βλέποντας την ευκαιρία έφερε τον Vettel στον 11ο γύρο μέσα την στιγμή που οι άλλοι έμειναν έξω και το αυτοκίνητο ασφαλείας δυσκόλεψε τις επιλογές της Mercedes.

 

Από το γυρολόγιο και με διορθωμένους τους χρόνους για καύσιμα φαίνεται ότι ο Hamilton είναι πολύ πιο γρήγορος από τον Vettel και αυτός ήταν ο οδηγός που θα έπρεπε να στηριχθεί η Mercedes για να έχει τις ελπίδες με το μέρος της. Μάλιστα οι χρόνοι του Hamilton όταν βρίσκονταν πίσω από τον Bottas με την στιγμή που ελευθερώθηκε στο τελευταίο κομμάτι έδειχναν ότι είχε μεγάλο περιθώριο για να δώσει κάτι καλύτερο.

 

Είναι γεγονός ότι η Mercedes μετά από 3 χρόνια πρέπει να βρει στρατηγική για να κερδίσει τον αγώνα. Το μονοθέσιο από μόνο της δεν της δίνει την μεγάλη διαφορά και άνεση δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι από το Maranello καίγονται για ένα πρωτάθλημα και είναι ψημένοι περισσότερο στην στρατηγική. Συνεπώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα συνεχιστεί αυτή η μάχη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...