F1: Υποτίμησε τις προκλήσεις του 2017 η Honda

  • -
  • -

Η απογοήτευση της χρονιάς είναι σίγουρα η ομάδα της McLaren Honda. Και ενώ το σασί φαίνεται ότι είναι δυνατό στοιχείο, ο αδύναμος κρίκος είναι η μονάδα ισχύος της Honda.

 

Ερωτηθείς για το γεγονός αυτό ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Yusuke Hasegawa είπε ότι η Honda έβλεπε το να κερδίσει πολύ από το χαμένο έδαφος σαν «πολύ εύκολο» και έτσι υποτίμησε το τι θα ερχόταν. «Για να λεμε τα πράγματα όπως είναι, πιστεύαμε ότι ήταν πολύ εύκολο, και ήταν πολύ δύσκολο να πετύχεις με την νεα τεχνολογία, κάτι που ήταν λάθος μας», είπε ο Hasegawa στο Autosport.

 

«Κάναμε κάποια πρόοδο σε μονό κύλινδρο στο δυναμόμετρο, αλλά όταν ολοκληρώσαμε τον V6 κινητήρα είχαμε πολλά προβλήματα. Αυτό που καταφέραμε με ένα κύλινδρο ήταν πολύ καλό, αλλά όταν το μεταφέραμε ακριβώς αυτό στον V6 δεν δούλεψε. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Αλλά ήταν ήδη αργά όταν το καταλάβαμε, τα Χριστούγεννα», συμπλήρωσε. «Έχουμε πολλές δονήσεις» είπε ο Hasegawa και πρόσθεσε ότι η ιπποδύναμη είναι αυτή που είχαν και το 2016. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι στο δυναμόμετρο δεν είχαμε τετοιο θέμα, αλλά όταν έχουμε κιβώτιο και λάστιχα αλλάζουν τα πράγματα. Δεν ρίχνω το φταίξιμο στο σασί, πρέπει να δούμε την κατάσταση και στο δυναμόμετρο».

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Honda έχει προσλάβει τον Mario Illien για να τους βοηθήσει, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε την συνεργασία που είχε με την Renault.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...