F1: Και όμως … ο Newey είχε πειστεί από την Ferrari να πάει εκεί!

  • -
  • -

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφερθεί στον γάμο … Adrian Newey με την ομάδα της Ferrari. Ήταν ο διακαής πόθος για την Ιταλική ομάδα και τους απανταχού tifosi.

 

Οι πληροφορίες που είχαμε ανέφεραν ότι το σημείο καμπής ήταν ο Απρίλιος του 2014 και μάλιστα οι μέρες ανάμεσα στο GP του Μπαχρέιν και το Ισπανικό GP (με το Κινέζικο GP στο ενδιάμεσο). Υπενθυμίζουμε ότι το 2014 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Scuderia, με την Mercedes να κυριαρχεί σε μια εποχή που η αλλαγή στους κανονισμούς σε ότι αφορά του κινητήρες άλλαζε τις ισορροπίες. Ήταν τότε που ο Stefano Domenicali, αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia, υπέβαλε την παραίτησή του στον Montezemolo μετά από τον αγώνα στο Μπαχρέιν και αυτή γινόταν δεκτή.

 

Ο Adrian Newey είχε μπροστά του ένα συμβόλαιο με την Ferrari που περίμενε την υπογραφή του λίγες μέρες πριν από την 11η Μαίου του 2014. Όμως ο ίδιος βλέποντας για άλλη μια φορά το «τοξικό» περιβάλλον στην Scuderia δεν έβαλε την υπογραφή του με την συνέχεια να είναι γνωστή, μένοντας στην Red Bull και αναλαμβάνοντας άλλα project. Άλλη μια επιβεβαίωση ήρθε από τον Ross Brawn που στο βιβλίο Total Competition ανέφερε σε ένα κομμάτι που μιλούσε για τον James Allison : «Όταν έφεραν τον James έπεισαν τον Adrian Newey να φύγει από την Red Bull και να πάει στην Ferrari. Αυτό εκνεύρισε τον James σε μεγάλο βαθμό και δεν έστελνε τα σωστά μηνύματα σε αυτόν, κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη του»

 

Ο James Allison ξεκίνησε να δουλεύει την 1η Σεπτέμβριου 2013 και ο Newey ήταν έτοιμος να υπογράψει τον Μάιο του 2014.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...