F1: Βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Ecclestone;

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ross Brawn είναι ο εκλεκτός

  • -
  • -

Τα σημάδια όλο και πληθαίνουν και δείχνουν ότι εφόσον το deal της Liberty Media με την CVC Capital Partners για την εξαγορά του πακέτου της F1 ολοκληρωθεί ένας από τους ανθρώπους κλειδιά στην νέα εποχή θα είναι ο Ross Brawn ο οποίος ήταν σημαντική μονάδα στην επιτυχία της Ferrari επι εποχής Schumacher, αυτός που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Brawn GP αγοράζοντας την ομάδα της Honda με 1 Λίρα, και την οποία την μετέτρεψε στην σημερινή Mercedes GP.

 

Χθεσινοβραδινό δημοσίευμα του Auto Bild Motorsport, το οποίο όμως είναι ανυπόγραφο, αναφέρει ότι η Liberty Media απέσπασε την υπογραφή του Brawn ο οποίος θα αναλάβει θέση στην διοίκηση της F1. Μάλιστα ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Telegraph τόνιζε ότι δεν τον ενδιαφέρει να γυρίσει πίσω σε μια ομάδα, αλλά θα τον ενδιέφερε μια θέση στο να βοηθήσει όλο το σπορ. Με αυτό το σκεπτικό η είδηση μπορεί να έχει δόση αλήθειας. Βέβαια το ανυπόγραφο της ιστορίας είναι κάτι που μας προβληματίζει.

 

Όπως και να έχει το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα υπάρχει ένας διευθύνων σύμβουλος που να ασχολείται με τα αγωνιστικά θέματα, και αυτός μπορεί να είναι ο Ross Brawn, ενώ θα υπάρχει και ένας διευθύνων σύμβουλος ο οποίος να ασχολείται με τα οικονομικά θέματα και εκεί φαίνεται ότι ο άνθρωπος είναι ο Zak Brown ο οποίος παραιτήθηκε από την JMI.

 

Πρέπει να τονίσουμε ότι η παρόλο που υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι το θέμα της εξαγοράς της F1 από την Liberty Media έχει κλείσει, αυτό δεν είναι σωστό. Το δεύτερο και σημαντικότερο κομμάτι της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2017, το οποίο όμως έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να δούμε κατά πόσο θα ολοκληρωθεί.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...