F1: Δεν έχανε αυτή την pole position ο Hamilton

Εκκινεί πρώτος στην Μαλαισία …

  • -
  • -

O Lewis Hamilton κατάφερε να πάρει την Pole Position για τον αγώνα της Μαλαισίας αφού μπόρεσε να κάνει έναν εκπληκτικό γύρο, την στιγμή που ο μεγάλος του αντίπαλος Nico Rosberg έκανε λάθη στους γρήγορους γύρους στο Q3.

 

Με την θερμοκρασία αέρα στους 30 βαθμούς και πίστας στους 42 ξεκίνησαν τα προκριματικά έχοντας σαν δεδομένο ότι ο Fernando Alonso λόγω ποινής θα εκκινούσε τελευταίος και όπως ο ίδιος είχε δηλώσει θα έκανε μόνο ένα γύρο και θα επέστρεφε να δει την συνέχεια από την τηλεόραση.

 

Ο Button ο οποίος θα εκκινήσει για 300η φορά σε αγώνα F1 είχε ένα δύσκολο πρώτο κομμάτι μπλεγμένος στην κίνηση. Μάλιστα είχε και ένα τετ-α-κε όταν ο Magnussen τον εμπόδισε

 

 

Στο τέλος του Q1 πέρα από τον Alonso έμειναν εκτός οι Ericsson, Nasr, Palmer, Ocon και Werhlein.

 

 

Στο δεύτερο κομμάτι ο Hamilton πάτησε γκάζι και κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη διαφορά της τάξης του μισού δευτερολέπτου. Η ευχάριστη έκπληξη άκουγε στο όνομα Button που πέρασε στο Q3, ενώ οι Bottas, Grosjean, Gutierrez, Magnussen, Kvyat και Sainz δεν τα κατάφεραν.

 

 

Στο τρίτο σκέλος ο Hamilton έβαλε τον πήχη ψηλά εξ αρχής. Ο Rosberg έκανε λάθη και στις δυο του προσπάθειες και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλύτερο από την 2η θέση. Το αυριανό grid θα έχει δυο Mercedes, μετά δυο Red Bull Racing, δυο Ferrari, δυο Force India, μετά τον Button με την McLaren Honda και τον Massa με την Williams

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...