Lewis … πάρτο από την αρχή …

  • -
  • -

Ο μεγάλος νικητής του χθεσινού αγώνα ήταν ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός όμως ήταν αυτός που είδαμε λιγότερο στην οθόνη μας και αυτό επειδή εξαφανίστηκε από τον ανταγωνισμό τόσο στην εκκίνηση όσο και στην επανεκκίνηση του αγώνα μετά από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Για άλλη μια φορά όμως ο Hamilton ήταν αυτός που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας στην μάχη του με τον Massa. Αυτά τα είδαμε στην μετάδοση, όμως το «καλό» παίχτηκε όταν ο Hamilton έδινε συνέντευξη στην μεικτή ζώνη με τον Massa να πηγαίνει πάνω του και να του λέει : «Μπράβο, πολύ ωραία», και ο Hamilton να απαντά «Μην με ακουμπήσεις πάλι».

Μπορεί να κοιτάζουμε τα πράγματα αγώνα με τον αγώνα, σε αυτό να ήταν η μάχη του με τον Massa, στον προηγούμενο αγώνα αυτή με τον Schumacher, στο Βέλγιο η διαμάχη του με τον Maldonado και πάει λέγοντας, αλλά πρέπει να δούμε λίγο την γενικότερη κατάσταση. Εδώ και ένα χρόνο περίπου ο οδηγός της McLaren δείχνει ότι δεν πατάει καλά. Πάρα πολλά λάθη, πάντα ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους, και πρόβλημα με την διαχείριση της επιτυχίας. Για να μπορέσετε να βάλετε τα πράγματα σε μια ζυγαριά δείτε και την περίπτωση του Sebastian Vettel. Ο Γερμανός στα 24 του θα έχει πάρει το δεύτερό του πρωτάθλημα και παρόλα αυτά συνεχίζει να μην έχει πρακτικά μάνατζερ. Μπόρεσε όμως να διαχειριστεί την επιτυχία που είχε πέρσι και δεν έχει αλλάξει σαν άνθρωπος.

Ο Hamilton ήρθε σαν πραγματικός σίφουνας το 2007 και με αντίπαλο τον Alonso μπόρεσε να σταθεί και να κερδίσει τις εσωτερικές διαμάχες. To 2008 πήρε το πρωτάθλημα, αλλά μάλλον αυτό δεν του έκανε καλό. Τα μυαλά του πήραν αέρα και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την επιτυχία. Διαφώνησε με τον πατέρα του ο οποίος ήταν ο μάνατζερ του και μετά από κάποιο καιρό χωρίς μάνατζερ τον ανέλαβε μετά από «διαγωνισμό» η εταιρία του Simon Fuller “19 Entertainment” η οποία έχει για πελάτες ανάμεσα άλλων τους Beckham, Annie Lennox, Lisa Marie Presley και Spice Girls. Στους αγώνες βλέπουμε προσκεκλημένους του Hamilton τραγουδιστές και παίχτες του NBA. Δεν είναι το θέμα όπως γράφτηκε ότι δεν είναι κάποιος από τους μάνατζερ του στους αγώνες μαζί του. Είναι ότι το μυαλό του έχει πάρει αέρα.

Μάθαμε ότι στα driver meetings συμπεριφέρεται σαν να βαριέται, και δεν δίνει σημασία, ότι ανάμεσα στους συναδέλφους του έχει χάσει και τους λίγους φίλους που έχει και ότι έχει πάρει «ψηλά τον αμανέ». Πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι είναι μέσα στην πρώτη 3άδα των οδηγών και δίκαια. Όμως δεν μπόρεσε να «επιβληθεί» στον Button όταν αυτός ήρθε στην ομάδα και άρχισε να χάνει την υπομονή του. Είδαμε ότι ακύρωσε και εμφανίσεις με χορηγούς, κάτι το οποίο δεν έκατσε καλά στην McLaren, για να προετοιμαστεί καλύτερα για αγώνες. Ο Lewis θέλει ανασυγκρότηση.

Για να μπορέσετε να κάνετε μια σύγκριση βάλτε τον Hamilton δίπλα στον Vettel. Πάνω κάτω στην ίδια ηλικία (24 ο Vettel, 26 o Hamilton) με ένα πρωτάθλημα στην πλάτη τους (για τον Vettel θα γίνουν 2) και δείτε την διαχείριση της επιτυχίας του ενός και του άλλου. Ο Vettel έχει παραμείνει απλός και προσιτός, ενώ ο Hamilton δεν μιλάει σε ανθρώπους που τους ξέρει και χρόνια.

Το σίγουρο είναι ότι στην McLaren θα κάτσουν να μιλήσουν μαζί του και να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Η McLaren θέλει ένα δυνατό Hamilton ο οποίος να έχει το μυαλό του στην οδήγηση, γιατί δεν το έχει αυτή τη στιγμή. Θέλουμε τον Hamilton με το νεύρο που έχει τώρα, αλλά θέλουμε και τα αποτελέσματα για να «δέσει». Τα νεύρα που βγάζουν οι αντίπαλοί του δεν είναι μόνο από αυτά που βλέπουμε, είναι και αυτά που δεν βλέπουμε. Driver briefings, μεταξύ τους συζητήσεις, κλπ.