Αύξηση 18,4% των πωλήσεων της Kia

Τρίτη βάρδια στο εργοστάσιό της, στη Ζιλίνα της Σλοβακίας

  • -
  • -

Τρίτη βάρδια παραγωγής στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο στη Σλοβακία θα εισάγει η Kia, προκειμένου να ανταποκριθεί στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των μοντέλων της στην Ευρώπη, αλλά και στην αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων από το λανσάρισμα των νέων της μοντέλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 18,7% στην Ευρώπη, 24,% στην Κίνα και 36,9% στις ΗΠΑ! Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν κατά 18,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010. Πέρυσι, η Kia κατασκεύασε περισσότερα από 729.000 οχήματα στις εγκαταστάσεις της εκτός Κορέας, με την παραγωγή στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ να αντιπροσωπεύει το 34,2% του παγκόσμιου συνόλου των 2,1 εκατομμυρίων μονάδων. Ας σημειωθεί ακόμη ότι τρίτη βάρδια εισήχθη πρόσφατα και στο εργοστάσιο της Kia στο West Point της Γεωργίας (ΗΠΑ), όπου κατασκευάζονται τα Sorento και Optima sedan.

Η διαδικασία για την πρόσληψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού 1.000 ατόμων έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο, εξασφαλίζοντας ότι οι τρεις βάρδιες λειτουργίας θα μπορούν να ξεκινήσουν στο εργοστάσιο της Zilina* από το πρώτο τρίμηνο του 2012. “Η δημιουργία της τρίτης βάρδιας στη Zilina είναι το πιο πρόσφατο βήμα στην επιθυμία της Kia να κατασκευάζει αυτοκίνητα σε τοπικό επίπεδο που είναι προσαρμοσμένα στο να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των τοπικών καταναλωτών”, σχολιάζει ο Paul Philpott, COO της Kia Motors Europe. “Η ισχυρή ζήτηση για όλα τα μοντέλα μας και κυρίως για το Sportage, το νέο compact SUV που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγή μας στις εγκαταστάσεις μας στη Σλοβακία.”

 

* Στοιχεία για το εργοστάσιο της Ζιλίνα

  • Αποτελεί μία επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ
  • Άρχισε να λειτουργεί στα τέλη του 2006
  • Έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ευέλικτο. Τα Sportage, Venga και cee'd (5θυρο hatchback, XL και 3θυρο) μπορούν να κατασκευαστούν ταυτόχρονα σε κάθε μια από τις τελικές γραμμές συναρμολόγησης.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...