UPS: Ετοιμάζει πλαστικά φορτηγά

Το μικρότερο βάρος μειώνει την κατανάλωση

  • -
  • -

Από τον περασμένο Δεκέμβρη η γνωστή εταιρεία μεταφορών UPS ξεκίνησε να εξελίσσει νέα φορτηγά, τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και συνθετικά υλικά, αντικαθιστώντας την μεταλλική κατασκευή του σημερινού της στόλου.

Βασικός σκοπός είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, χωρίς όμως τη χρήση κάποιου επαναστατικού κινητήρα ή την υιοθέτηση μιας ακριβής ηλεκτρικής/υβριδικής διάταξης κίνησης. Το νέο φορτηγό της UPS αναμένεται να είναι περίπου 450 kg ελαφρύτερο, προσφέροντας μέχρι και 40% μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Το CV-23 όπως είναι το όνομα του project βασίζεται πάνω στο μοντέλο Ultimaster της Isuzu και διαθέτει έναν 4κύλινδρο diesel κινητήρα 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.Το νέο μοντέλο διαθέτει πιο στενό σχήμα το οποίo βοηθά στους ελιγμούς μέσα στην πόλη και χώρο φόρτωσης 18.000 lt. Αφού περάσει τις δοκιμασίες αντοχής των μηχανικών για 8 μήνες, παίρνοντας όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, αναμένεται να κατασκευαστεί σε 70.000 αντίτυπα για τις ανάγκες της UPS στην αμερικανική επικράτεια. Η χρήση του CV-23 από την UPS υπολογίζεται να εξοικονομήσει από την πολυεθνική εταιρεία 318 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου το χρόνο...! Προσφέροντας εκτός από περιβαλλοντολογικά και ανάλογα οικονομικά οφέλη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...