Hyundai: Κατασκευάζει εργοστάσιο στη Βραζιλία

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής

  • -
  • -

Η Hyundai Motor Company, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας, ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του έβδομου εργοστασίου της εκτός των συνόρων της χώρας, στην Πιρασικάμπα (Piracicaba), πολιτεία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ανταποκρινόμενη δυναμικά στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο και σκοπεύοντας να κάνει αισθητή την παρουσία της ως κατασκευαστή σε όλες τις χώρες της ομάδας BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα). .

Η συνολική επένδυση στο εργοστάσιο, που θα ακούει στο όνομα Hyundai Motor Brazil (HMB), ανέρχεται σε 600 εκ. δολάρια και η κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, με απώτερο στόχο τη μέγιστη παραγωγική ικανότητα των 150.000 μονάδων ετησίως.

Το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί στο εργοστάσιο HMB θα είναι ένα μικρό hatchback σχεδιασμένο ειδικά για την αγορά της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Θα υπάρξουν και άλλα μοντέλα μετά το 2013, ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί στην αγορά και τη ζήτηση. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι τύπου flex-fuel (δηλ. αυτοκίνητα που καταναλώνουν, κατ’ επιλογή του οδηγού, τόσο βενζίνη όσο και αιθανόλη), καθώς 90% των αυτοκινήτων στη Βραζιλία καταναλώνουν τέτοιου είδους καύσιμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...