Skoda: 20 χρόνια στο VW Group

Η συνταγή της επιτυχίας

  • -
  • -

Στις 16 Απριλίου του 1991 η Skoda, άνοιξε ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο κεφάλαιο της ιστορίας της. Η προσθήκη της τσέχικης εταιρείας στο όμιλο της VW, της εξασφάλισε επιβίωση και ανταγωνιστικότητα, καθώς και σημαντικά μερίδια αγοράς κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η παρουσίαση νέων μοντέλων, με πλήρως ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και προσιτή τιμολογιακή πολιτική, αποτέλεσε το βασικό όπλο της Skoda, τα τελευταία 20 χρόνια.

Η έξυπνη κίνηση των Τσέχων, να μπουν στον γερμανικό όμιλο, τετραπλασίασε τις πωλήσεις τους από το 1991. Την εποχή της εξαγοράς, η Skoda διέθετε μόλις ένα μοντέλο στην γκάμα της, το τίμιο, πλην οριακά επαρκές Favorit. Σήμερα η γκάμα της διαθέτει πέντε μοντέλα: Fabia, Roomster, Octavia5, Yeti, Superb, ενώ τα project επέκτασης σε νέες κατηγορίες είναι υπό εξέλιξη.

Τα σχέδια για το μέλλον, αφορούν την βοήθεια προς το VW Group να γίνει ο μεγαλύτερος εμπορικά όμιλος του πλανήτη μέχρι το 2018. Συγκεκριμένα τα πλάνα της Skoda είναι να πουλά μέχρι το 2018 συνολικά 1.5 εκατομμύριο μονάδες το χρόνο (με τα υπάρχοντα αλλά και με νέα μοντέλα).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...