Οι χειρότερες αντιγραφές από την Κίνα

Top 12 των κινέζικων κατορθωμάτων

  • -
  • -

Όταν πριν λίγο καιρό παρουσιάστηκε μια νέα αντιγραφή της Mercedes B-Class με την ονομασία BAIC BC301Z, οι Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι και Ιάπωνες άνθρωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας μάλλον κούνησαν με απόρροια τα κεφάλια τους. Βέβαια το τελευταίο δημιούργημα εμπνευσμένο από την γκάμα της Mercedes δεν είναι το πρώτο μοντέλο αυτής της μανίας των κινέζων στην αντιγραφή. Μοντέλα των Toyota, Honda, Fiat, BMW, Porsche, VW, Audi & Co έχουν εδώ και χρόνια δώσει έμπνευση σε διάφορους κινέζους κατασκευαστές, όπως οι BYD, BAIC, Brilliance & Co. Στην συλλογή φωτογραφιών που παραθέτουμε δώδεκα από τις χειρότερες απόπειρες των Κινέζων να δημιουργήσουν μοντέλα, με κλεμμένη σχεδιαστική άποψη.

Μπορεί εξωτερικά τα μοντέλα αυτά να ακουμπάνε τα premium μοντέλα πάνω στα οποία έχουν βασιστεί σχεδιαστικά, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον εσωτερικό τους κόσμο και τις δυνατότητες τους στο δρόμο. Τα φτηνά υλικά και η προβληματική εργονομία χαρακτηρίζουν τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα εκ των έσω. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τα παλαιάς τεχνολογίας μηχανικά μέρη και οι φτηνές λύσεις σε αναρτήσεις και πλαίσια δημιουργούν εξαιρετικά παρωχημένα αυτοκίνητα.

Βέβαια όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές καλοβλέπουν την αναπτυσσόμενη ραγδαία κινέζικη αγορά και θέλουν να πάρουν το δικό τους κομμάτι της πίτας, εκτιμώντας ότι εκεί είναι το μέλλον για την επιβίωση τους. Οι συνέργιες με κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες για την είσοδο στην αγορά της Κίνας είναι μονόδρομος, οπότε στο Μόναχο, το Βόλφσμπουργκ , το Μιλάνο κ.τ.λ υπομένουν αναγκαστικά τα χούγια των Κινέζων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...