Mazda CX-5 κόμπακτ SUV

Έρχεται το 2011 κόντρα στα Qashqai & ASX

  • -
  • -

Στα κόμπακτ SUV (βλέπε Nissan Qashqai και Mitsubishi ASX) σκέφτεται να επιτεθεί η Mazda. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιαπωνική φίρμα, που γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια της, ετοιμάζει ένα νέο SUV μικρότερο από το CX-7. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και κάποιο σχετικό πρωτότυπο στην έκθεση του Παρισιού, μιας και το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2011.

Το κόμπακτ SUV της Mazda θα ονομάζεται πιθανότατα CX-5 και θα εφοδιάζεται με τους νέους κινητήρες της σειράς Sky. Σχεδιαστικά θα παραπέμπει στο Kazamai Concept (φωτο), ένα πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η ιαπωνική φίρμα το 2008 και το οποίο διακρινόταν για την έντονα σπορ εμφάνιση. Δεν αποκλείεται πάντως το CX-5 να βασιστεί στο Kuga της Ford, στο πλαίσιο στενής συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Όπως το επόμενο ΜΧ-5 αλλά και κάθε νέο Mazda, το CX-5 θα είναι ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές του και θα εφοδιάζεται το νέο σύστημα Start/Stop της εταιρείας, το i-stop. Όπως και στα μοντέλα του ανταγωνισμού, το πιθανότερο είναι να υπάρξουν τόσο τετρακίνητες όσο και προσθιοκίνητες εκδόσεις. Ίσως μάλιστα δούμε και υβριδική έκδοση ως ένα από τα πρώτα προϊόντα της συνεργασίας των Mazda και Toyota που αφορά την κοινή χρήση της υβριδικής τεχνολογίας της δεύτερης. Το σίγουρο είναι πως θα καλυφθεί το κενό που άφησε το Tribute όταν σταμάτησε να πωλείται στην Ευρώπη, μιας και το CX-7 που το διαδέχτηκε απευθείνεται σε ένα πιο up-market κοινό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...