Νέα green Mercedes S-Class

Η S350 Bluetec αναμένεται το 2011

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε στο Autoblog ότι η υβριδική S400 θα πλαισιωθεί από ακόμη ένα green μοντέλο στη γκάμα της S-Class. Πρόκειται για την S350 Bluetec που αναμένεται το 2011 και η οποία θα χρησιμοποιεί τον V6 turbodiesel κινητήρα των 3,5 λίτρων και 210 ίππων που ήδη χρησιμοποιείται στις ML, GL και R-Class. Το σύστημα υδατικού διάλυματος ουρίας (AdBlue) που διαθέτει, μειώνει τις εκπομπές των οξειδίων του αζώτου, ρύπου «βραχνά» για κάθε κινητήρα πετρελαίου.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις BlueTEC των Ε, M, GL και R-Class ικανοποιούν τις πιο αυστηρές νόρμες για τις εκπομπές πετρελαιοκίνητων στην Αμερική, ενώ καταναλώνουν μέχρι και 30% λιγότερο καύσιμο. Παράλληλα συμμορφώνονται με τη νόρμα ρύπων Euro6, η οποία θα ισχύσει πανευρωπαϊκά από το 2014.

 

Πως λειτουργεί το AdBlue

To AdBlue είναι ένα υγρό διάλυμα ουρίας που ψεκάζεται στην εξάτμιση πριν τα καυσαέρια φτάσουν στον καταλύτη. Η υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην εξάτμιση μετατρέπει το AdBlue σε αμμωνία, η οποία κάνει χημική αντίδραση με τα οξείδια του αζώτου. Το αποτέλεσμα είναι άζωτο και υδρατμοί, δύο στοιχεία που δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Το AdBlue αποθηκεύεται σε ειδικό ρεζερβουάρ 22 lt στο χώρο της ρεζέρβας, ενώ κάθε φουλάρισμα διαρκεί για 12.000 km περίπου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται ήδη στα μεγάλα φορτηγά και πούλμαν της Mercedes-Benz και άλλων εταιρειών μειώνοντας κατανάλωση και ρύπους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...