Ξεκινά η παραγωγή του υβριδικού Auris

Μικρή η διαφορά τιμής από το Prius

  • -
  • -

Το Toyota Auris HSD είναι το πρώτο υβριδικό που παράγεται μαζικά στην Ευρώπη. Η ιαπωνική εταιρεία ξεκινά την παραγωγή του υβριδικού Auris αυτό το μήνα στη Μεγάλη Βρετανία, στο Toyota Manufacturing UK (TMUK). Αν και κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα συμβατικά βενζινοκίνητα και diesel Auris, το HSD απαιτεί διαφορετικές μεθόδους παραγωγής, εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό και περισσότερο χρόνο (11 λεπτά) για την ολοκλήρωση κάθε αυτοκινήτου.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η τιμή πώλησης του νέου υβριδικού μοντέλου της Toyota στη βρετανική αγορά: από 18.950 λίρες, ελάχιστα κάτω από τις 19.505 λίρες που κοστίζει η βασική έκδοση του Prius. Αν κάνουμε μια αναγωγή στα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, το υβριδικό Auris αναμένεται να κοστίζει λιγότερο από 27.000 ευρώ (Prius: από € 27.640).

Σύμφωνα με την Toyota, το υβριδικό Auris έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά. Ο κινητήρας βενζίνης 1.8 VVT-i αποτελεί μέρος του υβριδικού συστήματος κίνησης, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 3,8 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 89 g/km. Επιπλέον, η Toyota υποστηρίζει ότι οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) είναι σημαντικά χαμηλότερες από εκείνες των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...