James Bond Spectre: Κάνοντας τη διαφορά

Είναι μεσάνυχτα στη Ρώμη, ακριβώς δίπλα στο ποταμό Τίβερη. Ακούγονται τρομεροί θόρυβοι από λάστιχα και ένα ελικόπτερο περνά σχεδόν ακουμπώντας τη κοιλία του στην άσφαλτο. Ένα είναι σίγουρο, ο James είναι στη πόλη!

  • -
  • -

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία φαντασιώσεων, όπως είναι πλέον σήμερα ο κινηματογράφος, στηρίζεται πλέον στα CGI (δηλαδή στα Computer Generated Imagery), τα οποία έχουν αντικαταστήσει τα ζωντανά πλάνα, που σπανίζουν στον κινηματογράφο. Όχι όμως στις παραγωγές του 007, γιατί εδώ οι «φάσεις» είναι πραγματικές. Και φυσικά καμιά ταινία του… my name is Bond, James Bond, δεν θα ήταν «normal», αν δε είχε όμορφες γυναίκες και γρήγορα αυτοκίνητα.

Για τις γυναίκες θα ασχοληθούν άλλοι, για τα αυτοκίνητα θα ασχοληθούμε εμείς.

Τόσο βρετανικό…

όσο μια Aston Martin. Άλλωστε πιο βρετανικό δεν γίνεται και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Οδηγεί μια DB10 (μόλις δέκα κατασκευάστηκαν), αλλά τη διαφορά την κάνει ο «κακός», ο Mr Hinx (τον οποίο υποδύεται ο Dave Bautista) που οδηγεί μια πρωτότυπη υβριδική Jaguar C-X75  και που καταδιώκει τον Daniel Graig στους δρόμους της Ρώμης, διασχίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά το ίδιο το Βατικανό! Το τέλος όμως είναι υγρό, γιατί η DB10 βουτά στον Τίβερη.

Για την ιστορία, οδηγός της DB10 δεν είναι ο Graig, αλλά ο Mark Higgins, που τον ντουμπλάρει σαν stunt driver. Και μια λεπτομέρεια που ενδιαφέρει για τον Higgins, ο οποίος δεν ήταν πάντα stunt driver, αλλά κέρδιζε το ψωμί του κατακτώντας τρεις φορές το Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι το 1997, 2005 και 2006. Είχε συμμετάσχει επίσης στο Quantum, Solace και Skyfall και μάλιστα τον είχαν ντύσει ως Naomie στο Skyfall!

Το άλλο αυτοκίνητο, την πολύ σπέσιαλ C-X75 την οδηγεί ο Martin Ivanov, κάτι όχι πολύ εύκολο, ειδικά όταν σε κάποιες σκηνές το τιμόνι βρίσκεται στην οροφή και οδηγεί στη πράξη το αυτοκίνητο από εκεί, ενώ οι ηθοποιοί «παίζουν» ότι στρίβουν το τιμόνι! Περιττό να σας πούμε ότι το τιμόνι της οροφής συνδέεται με τους τροχούς μέσα από υδραυλικό σύστημα ταχύπλοου σκάφους και δεν προσφέρει την οποιαδήποτε αίσθηση.

Για την παραγωγή χρησιμοποιήθηκαν συνολικά επτά C-X75 και οκτώ DB10 ενώ δύο αυτοκίνητα διέθεταν όλο τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει κάθε κατάσκοπος που σέβεται τον ρόλο του, δηλαδή φλογοβόλα και πολυβόλα. Οι DB10 ήταν εφοδιασμένες με χειροκίνητα κιβώτια πάνω σε πάτωμα από Vantage V8 S, μεγαλωμένες όμως κατά 70 χιλ., ενώ έχει αυξηθεί και το μετατρόχιο.

Τα υπόλοιπα

Αν και δεν υπάρχουν πια εν ζωή τα διπλοκάμπινα 110 Special Vehicle Operations της Land Rover δείχνουν αρκετά άγρια για το ρόλο τους, με bull bar, roofrack, «εργάτη», φυσικά προβόλια στην οροφή και τεράστια ελαστικά 37 ιντσών. Συνολικά συμμετείχαν στην παραγωγή δέκα αυτοκίνητα, αλλά δυο ήταν βετεράνοι από το Skyfall. Σε μια σκηνή ένα αεροπλάνο πέφτει πάνω στα κακόμοιρα τα ανυπεράσπιστα… Defender  τα οποία έχουν απογυμνωθεί από τους κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων (για να ελαφρώσουν) και κινούνται με κανόνια εκτόξευσης, ώστε να… πετάξουν μετά τη σύγκρουση.

Και όλα αυτά για μια κινηματογραφική ταινία, αλλά όταν μιλάμε για τον Bond… nothing is good enough!

Τώρα ας μιλήσουμε για γυναίκες. Η Monica λοιπόν που λέτε… 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...