6 TOP FASHION CARS

Εικονολάτρεις των τεσσάρων τροχών

  • -
  • -

Όλα ξεκίνησαν με την αναβίωση του Beetle για να ακολουθήσουν κι άλλοι επίγονοι, άξιοι συνεχιστές αυτοκινητικών οραμάτων περασμένων δεκαετιών. Οι νέες γενιές πάτησαν στα γνώριμα χνάρια με επιτυχία και δημιούργησαν τα σύγχρονα fashion cars. Τα fashion cars οφείλουν την ύπαρξή τους στην απόφαση του Ferdinand Piech, εγγονού του Porsche, να αναβιώσει ένα αυτοκίνητο που παράγονταν για σχεδόν εξήντα χρόνια.

VW Beetle


Το Beetle είχε αξεπέραστο σχήμα και κουβαλούσε τις παιδικές αναμνήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι να σταματήσουν οι μηχανές στη Puebla του Μεξικό να το παράγουν. Οι συμμετρικές καμπύλες έκαναν σχεδόν αμέσως το New Beetle εκφραστή μίας νέας μόδας που βρήκε πολλούς θιασώτες. Το μικρό ανθοδοχείο δίπλα στο τιμόνι συμβόλιζε τη νέα προσέγγιση σε ένα κοινό που έβαζε με διαφορετική σειρά τις ανάγκες του. Είχε ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της MINI.

Διαβάστε περισσότερα στη δοκιμή του  VW Beetle 1.2 TSI

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογο για το Volkswagen Beetle.



MINI


Υπό γερμανική «κατοχή» στα χέρια της BMW, φάνηκε πώς το δημιούργημα του Sir Alec Issigonis συνέχιζε να εξιτάρει τον κόσμο, δίνοντας κερδοφόρες προοπτικές που δύσκολα μπορούσε να προβλέψει κανείς πριν από 13 χρόνια και δύο γενιές εξέλιξης.

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογο για το MINI One.

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογο για το MINI Cooper.



Fiat 500

Ο τρίτος στο club είναι Ιταλός. Το cinquecento παράγονταν από το 1957 έως το 1975. Έπειτα από 32 χρόνια η Fiat δημιούργησε ένα σύγχρονο 500αράκι με μοναδική σχεδίαση και ξεκάθαρο προσανατολισμό πέρα από κάθε ορθολογική προσέγγιση. Στοχεύοντας στο συναίσθημα, το 500αράκι φέρνει την Ιταλική μόδα στα μικρά.
Διαβάστε περισσότερα στη δοκιμή του  Fiat 500 0.9 Twin Air

Διαβάστε περισσότερα στη δοκιμή του  Fiat 500 Sport 1.3 Multijet II

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογο για το Fiat 500.


Jeep Wrangler


Εκτός από τα χαριτωμένα μοδάτα, κάποιοι άλλοι κατασκευαστές κοίταξαν στο παρελθόν για να αναδείξουν πιο macho προγόνους. Η Jeep είχε στο νου της το Willys όταν εμπνεύστηκε το Wrangler. Σκληροπυρηνικό, εκφράζει έναν ελεύθερο τρόπο ζωής, πιο κοντά στην περιπέτεια. Στην Ελλάδα έγινε μόδα το ανοιχτό και μάλιστα χωρίς πόρτες.

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογο για το Jeep Wrangler.

 


Smart Fortwo


Το Smart είναι η επιτομή του fashion car. Πρωτοπόρο, διαμόρφωσε μια κατηγορία στα μέτρα του χάρη στη gadget αισθητική που έκανε το μικρό διθέσιο, αγαπημένο item για όλες τις ηλικίες. Η φιλοσοφία του Smart αποκάλυψε ότι ένα κομμάτι της αγοράς ανέμενε τέτοια εξατομικευμένα αυτοκίνητα.

Διαβάστε περισσότερα στη δοκιμή του Smart Fortwo Coupe Cdi 54hp

Διαβάστε περισσότερα στη δοκιμή του  Smart Fortwo Coupe 71hp mhd

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογο για το Smart Fortwo.

 


Opel Adam


Το Adam είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Τολμηρό σε χρώματα, πληθωρικές καμπύλες και ζωηρά σχεδιαστικά τρυκ, φέρνει πελατολόγιο στην Opel από το πουθενά. Συμπαγές, μυώδες, φρέσκο σε εμφάνιση φέρνει την εξατομίκευση στο πρώτο πλάνο.

Διαβάστε περισσότερα στη δοκιμή του  Opel Adam 1.2

Διαβάστε περισσότερα στη δοκιμή του  Opel Adam 1.4

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τον τιμοκατάλογο για το Opel Adam.