Eugen Bohringer (1922-2013)

  • -
  • -

Εργοστασιακός οδηγός της Mercedes-Benz, οδήγησε αυτοκίνητα που απλά δεν ήταν φτιαγμένα για αγώνες ράλι και τα έκανε να φαίνονται σαν καθαρόαιμα. Ειδικότητά του οι αγώνες αντοχής! 

Η οικογένειά του πάντα ήταν δεμένη με την Mercedes, αν και όχι αγωνιστικά, αφού ο πατέρας του οδηγούσε ένα από τα λεωφορεία που μετέφεραν τους εργάτες από τη πόλη τους, το Untertukleim στο εργοστάσιο της Στουτγάρδης. Μάλιστα η μητέρα του Emma ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που απέκτησαν δίπλωμα οδήγησης.

Έτσι φυσικό ήταν για τον Eugen να θέλει να εργαστεί στην Mercedes ως μηχανικός. Όμως τελικά η οικογένειά του τον ανάγκασε να ασχοληθεί με τη μαγειρική για να πάρει μια θέση στην οικογενειακή επιχείρηση που εντωμεταξύ είχε μετατραπεί σε ξενοδοχείο με εστιατόριο.

Όμως πάντα είχε το μικρόβιο μέσα του και στα μέσα τα δεκαετίας του ’50 πείρε μέρος στους τοπικούς αγώνες ράλι με το προσωπικό του W105. Το 1958 πείρε τη δεύτερη θέση στο Solitude Rally, το οποίο κέρδισε το 1959 και 1960. Πλέον ήταν για τα καλά στη λίστα με τους οδηγούς της Mercedes-Benz.

Το 1960 θα ανέβει στη δεύτερη θέση στον αγώνα του Monte Carlo με μια 220SE για να συνεχίσει κερδίζοντας αγώνες όπως το Acropolis, Liege-Sofia-Liege και Spa-Sofia-Liege για να ανέβει μέχρι τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι το 1961. 

Εγκατέλειψε τους αγώνες το 1964, αν και το 1965 συμμετείχε στο Monte με Porsche 904.