Το καροτσάκι του Super Market

  • -
  • -

Μπορεί να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν το θεωρείται σαν ένα από τα all time classic των ημερών μας. Θα το βρείτε παντού, σε δρόμους, σε παρκινγκ, σε… ποτάμια και φυσικά στα super-market. Όλοι το έχετε πάρει για μια βόλτα, το έχετε σπρώξει και σίγουρα όλοι έχετε λάβει μέρος σε αγώνα… grand prix, με αυτό!

Μιλάμε φυσικά για το shopping trolley με το οποίο μεταφέρουμε τα αγαθά που αγοράσαμε από τα ράφια, μέχρι το ταμείο και από εκεί στο αυτοκίνητο. Το θεωρούμε δεδομένο, αλλά για παρατηρήστε το καλύτερα και θα διαπιστώστε πόσο έξυπνα σχεδιασμένο είναι, μπαίνοντας το ένα μέσα στο άλλο για να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, με χώρους για παιδιά και γάντζους για την τσάντα σας.

Σχεδιαστής ήταν ο Sylvan Goldman από την Οκλαχόμα που το παρουσίασε το 1937. Παρατήρησε ότι μέχρι τότε οι γυναίκες ψώνιζαν μόνο όσα μπορούσαν να μεταφέρουν και αυτά δεν ήταν πολλά. Οπωσδήποτε χρειάζονταν ένα καρότσι που όμως θα έπρεπε να είναι άμεσα διαθέσιμο και να μην κοστίζει η χρήση του στον καταναλωτή.

Σχεδίασε ένα μεγάλο καρότσι με τέσσερις ρόδες για σταθερότητα που δεν καταλάμβανε πολύ χώρο προσαρμοζόμενο το ένα μέσα στο άλλο, ενώ προσφέρονταν δωρεάν από το super market. Και για να μην το «αποσπά» κανείς σχεδίασε ένα σύστημα με αλυσίδα και νόμισμα, ώστε να το επιστρέφεις στην αρχική του θέση μετά τη χρήση του και έτσι να σου επιστρέφεται το νόμισμα που είχες «αφήσει» ενέχυρο.

Το 1947 δημιουργεί την δική του εταιρεία, την The Folding Basket Carrier Co., βγάζει εκατομμύρια και την πουλά το 1961.