KIA SPORTAGE. Τεχνολογία που συναρπάζει

Παρκάρει μόνο του, φρενάρει αυτόματα και ανοίγει το πορτμπαγκάζ μόλις το πλησιάσεις. Το Kia Sportage κάνει μαγική κάθε στιγμή χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει

  • -
  • -

Πώς φαντάζεσαι το ιδανικό SUV για σένα; Περιπετειώδες σε χαρακτήρα αλλά και σπορ σε εμφάνιση; Πρακτικό αλλά και ευφυές; Πρόθυμο να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη κι επιθυμία σου αλλά και προνοητικό, να ενεργεί δηλαδή πριν καν να του το ζητήσεις; Τότε, μήπως θα ήθελες το SUV σου να κάνει ό,τι και το προηγμένο τεχνολογικά Kia Sportage; Να μαγνητίζει τα βλέμματα στο δρόμο με την δυναμική του εμφάνιση και ταυτόχρονα να σου προσφέρει ένα ευχάριστο και άνετο εσωτερικό περιβάλλον. Να παρκάρει μόνο του, να φρενάρει αυτόματα για να προλάβει ένα ατύχημα ή να ανοίγει το πορτμπαγκάζ μόλις το πλησιάσεις, φορτωμένος με τις τσάντες του σουπερμάρκετ. Και φυσικά, να σου εξασφαλίζει καθημερινή οδηγική ευχαρίστηση μαζί με την ξεγνοιασιά της μοναδικής εργοστασιακής εγγύησης των 7 ετών! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Kia είναι κορυφαία μάρκα στην έρευνα αξιοπιστίας της JD Power (Γερμανία, 2017).

Τυχαία δεν είναι βέβαια ούτε η διάκριση στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot. Το Kia Sportage ξεχωρίζει με την επιβλητική του σχεδίαση που τονίζεται από τις τολμηρές γραμμές στο εμπρός μέρος, το δυναμικό προφίλ, τη χαμηλή γραμμή οροφής και τα εντυπωσιακά πίσω φώτα.



Αλλά και στο εσωτερικό όλα αποπνέουν μια premium και συνάμα σπορ αύρα, από την αισθητική και το διάκοσμο μέχρι τα ποιοτικά υλικά και την εργονομία. Στο ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής του συστήματος infotainment που φροντίζει για ενημέρωση, ψυχαγωγία, πλοήγηση και συνδεσιμότητα μέσω Android Auto™ και Apple CarPlay™. Και με τις υπηρεσίες Kia Connected έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις κάμερες ελέγχου, τον καιρό, την κίνηση κλπ.

Οι τομείς της άνεσης και της ασφάλειας έχουν δεχθεί ιδιαίτερη μέριμνα στο Kia Sportage με τεχνολογίες όπως το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, που βοηθούν σημαντικά το έργο του οδηγού. Η προηγμένη τεχνολογία είναι άλλωστε στοιχείο του DNA του SUV της Kia. Αυτό ισχύει και για τα μηχανικά μέρη. Οι κινητήρες νέας γενιάς συνδυάζουν υψηλή απόδοση και οικονομία καυσίμου. Οι επιλογές σε βενζίνη είναι ο 1.6 GDi των 132 ίππων και ο 1.6 Turbo των 177 ίππων, ενώ σε diesel υπάρχουν ο 1.7 με 115 ή 141 PS και ο 2.0 με 136 ή 185 PS. Εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, διαθέσιμο είναι το αυτόματο DCT διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων για τους 1.6 Turbo και 1.7 Diesel, καθώς και ένα 6-άρι αυτόματο για τους 2.0 Diesel. Και για τους λάτρεις της off road οδήγησης, ο 1.6 T και οι 2.0 D συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης.



Ένα ακόμη ατού του Kia Sportage είναι η τιμή αγοράς που ξεκινά από 19.590 € μόλις και συνοδεύεται από πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει στοιχεία όπως 6 αερόσακοι, ESP, κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, ηχοσύστημα με USB/AUX και cruise control. Πρόσφατα η γκάμα εμπλουτίστηκε με δύο νέες εκδόσεις που προσφέρουν ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό: την 1.7 D 115hp EX Progressive με επιπλέον αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος, αυτόματα ανοιγόμενο πορτμπαγκάζ, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και τιμή 28.000 €, και την 1.7 141hp DCT Progressive Plus με όλα τα παραπάνω συν αυτόματο παρκάρισμα, αισθητήρες parking εμπρός & πίσω, πίνακα οργάνων Supervision, φώτα Xenon με σύστημα πλύσης και ηλεκτρονικό χειρόφρενο.

Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχει η έκδοση GT Line. Ξεχωρίζει από τις ιδιαίτερες πινελιές που ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα του Kia Sportage, όπως οι λεπτομέρειες σε σατινέ χρώμιο και οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών. Στο εσωτερικό στοιχεία όπως τα δερμάτινα καθίσματα που αγκαλιάζουν το σώμα, η μαύρη επένδυση οροφής, το τριάκτινο τιμόνι σχήματος D με επένδυση διάτρητου δέρματος και τα αλουμινένια πεντάλ προσδίδουν το ανάλογο σπορ ύφος.