ΝΕΟ JEEP COMPASS. Έξω από τα συνηθισμένα

Πιστεύεις ακόμη ότι η πολυτέλεια δεν συμβαδίζει με την περιπέτεια; Ότι για επιδόσεις χρειάζονται πολλά κυβικά; Ότι οι παραδοσιακές γραμμές δεν συνδυάζονται με μοντέρνα αισθητική; Ότι η προηγμένη τεχνολογία ανεβάζει την τιμή; Το νέο Jeep Compass θα σε κάνει να αναθεωρήσεις σε όλα

  • -
  • -

Στην αναζήτηση του ιδανικού compact SUV, δεν χρειάζεσαι πυξίδα. Έχεις το ολοκαίνουριο Jeep Compass που προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό ικανοτήτων, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες της αμερικανικής μάρκας με όλα όσα επιθυμεί ο σύγχρονος οδηγός. Το νέο Compass θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όλα όσα πίστευες για τα SUV. Μαζί του απολαμβάνεις premium χαρακτήρα αλλά και την αίσθηση ελευθερίας που μόνο ένα Jeep μπορεί να σου προσφέρει, υψηλές επιδόσεις από αποδοτικούς κινητήρες χαμηλού κυβισμού και προηγμένη τεχνολογία σε προσιτή τιμή, από 25.900 ευρώ μόνο!

Το νέο Compass σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, χάρη στη σχεδίαση του που συνδυάζει κλασικά στοιχεία της μάρκας, όπως η μάσκα με τις 7 κάθετες γρίλιες και τα τραπεζοειδή τόξα των θόλων, με μοντέρνες πινελιές όπως η επικλινής οροφή, τα φουσκωμένα φτερά και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

 

 

Το εσωτερικό ενισχύει την ιδιαίτερα θετική πρώτη εντύπωση με υψηλής ποιότητας υλικά, μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και τεχνολογικές λύσεις που φροντίζουν για την άνεση και την ασφάλεια οδηγού κι επιβατών. Στην κεντρική κονσόλα, ο τραπεζοειδής κεντρικός πίνακας παραπέμπει στον ιστορικό σχεδιασμό της Jeep, έχει πολυτελή αίσθηση και φιλοξενεί τις οθόνες 5.0, 7.0 ή 8.4 ιντσών του συστήματος infotainment UConnect. Τα UConnect 7.0 και 8.4 NAV έχουν οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας και προσφέρουν συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay ή Android Auto (βασικός εξοπλισμός σε Limited & Trailhawk), επιτρέποντας την πλήρη ενσωμάτωση των κινητών και των συστημάτων τους για hands-free επικοινωνία, δημιουργία και ανάγνωση μηνυμάτων κλπ. Ειδικά οι εκδόσεις Limited και Trailhawk μπορούν να εξοπλιστούν με το σύστημα UConnect 8.4 NAV, που περιλαμβάνει πλοήγηση, καθώς και την εφαρμογή Jeep Skills με την οποία ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί τις ικανότητές του στην off road οδήγηση μέσα από ειδικούς δείκτες.

 

 

Το νέο Compass, σε κερδίζει ολοκληρωτικά μόλις το οδηγήσεις. Το compact SUV σε συναρπάζει σε κάθε είδους τερέν, με το άριστο κράτημα στην άσφαλτο, την κορυφαία ποιότητα κύλισης και τις δυνατότητες off road που είναι αντάξιες του ονόματος Jeep. Τα εύσημα ανήκουν στα δύο πρωτοποριακά συστήματα τετρακίνησης: το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low. Αμφότερα περιλαμβάνουν το σύστημα Jeep Selec-Terrain το οποίο προσφέρει 5 επιλογές κίνησης (Auto, Snow, Sand, Mud και Rock για τις εκδόσεις Trailhawk) για βέλτιστη απόδοση εκτός και εντός δρόμου, σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Όλες οι τετρακίνητες εκδόσεις του Compass εξοπλίζονται επίσης με λειτουργία «Lock» που κλειδώνει μόνιμα τη μετάδοση για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες off road κίνησης.

 

 

Κορυφαία στη γκάμα είναι η έκδοση Trailhawk που προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος (21.6 cm), ποδιές προστασίας του σασί, διαφορετικούς προφυλακτήρες για αυξημένες γωνίες προσέγγισης, φυγής και προσπέλασης (30ο, 24.4ο, 33.6ο αντίστοιχα), τροχούς 17’’ με ελαστικά off road και ρύθμιση Selec-Speed Control με Hill-Descent Control.

Ένα ακόμη ατού του νέου Compass είναι η ευρεία γκάμα με 6 συνδυασμούς κινητήρων και μετάδοσης μέσω ενός βενζινοκινητήρα, δύο πετρελαιοκινητήρων και δύο κιβωτίων ταχυτήτων. Σε βενζίνη διαθέσιμος είναι ο χαμηλού κυβισμού αλλά υψηλής απόδοσης 1.4 MultiAir2 Turbo, σε εκδόσεις με ισχύ 140 (4x2 - 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο) ή 170 ίππων (4x4 - 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο). Σε diesel οι επιλογές είναι ο 1.6 MultiJet II με 120 ίππους (4x2 - 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο) και ο 2.0 MultiJet II σε εκδοχές με 140 ίππους (4x4 - 6τάχυτο χειροκίνητο ή 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο) και 170 ίππους (4x4 - 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο).

 

 

Η προστασία του οδηγού και των επιβατών είναι ένας ακόμη τομέας στον οποίο έδωσε έμφαση η Jeep κατά την εξέλιξη του νέου Compass, εμπλουτίζοντάς το με 70 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ανάμεσά τους η Προειδοποίηση Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Warning-Plus), το Σύστημα Διατήρησης Πορείας (Lane Sense Departure Warning-Plus), η Προειδοποίηση Νεκρού Σημείου (Blind-spot Monitoring) και η Παρακολούθηση Οπίσθιου Χώρου για κάθετη κίνηση (Rear Cross Path detection), η Κάμερα Οπισθοπορείας με ενεργές γραμμές πορείας (ParkView), το Σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης (Automated Parallel and Perpendicular Park assist), το Adaptive Cruise Control, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ευστάθειας (ESC) με σύστημα αποφυγής ανατροπής (ERM) και οι 6 αερόσακοι. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ JEEP COMPASS