PEUGEOT 208. Fully Connected!

3D σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας, WiFi 4G on board και internet 60GB, κάνουν το Peugeot 208 ασυναγώνιστο

  • -
  • -

Το Peugeot 208 είναι από τα σουπερμίνι που απολαμβάνουν μια εξαιρετικά πετυχημένη εμπορική πορεία. Ειδικά φέτος και μέχρι το Μάιο, συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της ελληνικής αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας, καθώς βρίσκεται στην 4η θέση ταξινομήσεων! Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του οφείλει στην ακαταμάχητη γοητεία του. Κερδίζει τη ματιά σου από όπου κι αν το δεις, είτε εμπρός με την επιβλητική του μάσκα είτε πίσω με τα ιδιόμορφα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται στα φτερά. Αλλά και το i-Cockpit καταφέρνει να ξεχωρίζει με την ευφυή εργονομία, το μικρό σπορ τιμόνι και τα ευανάγνωστα όργανα πάνω από αυτό που φέρνουν τις απαραίτητες πληροφορίες του οχήματος σε πρώτο πλάνο, ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Η νέα έκδοση Peugeot 208 Connect ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις συνδεσιμότητας του οδηγού με το περιβάλλον του, δίνοντας εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες, μέσω της νέας οθόνης αφής χωρητικής τεχνολογίας 7’’.



H οθόνη υποστηρίζει την λειτουργία Mirror Screen η οποία επιτρέπει την απεικόνιση των συμβατών εφαρμογών του smartphone του οδηγού, συμβάλλοντας στην ευανάγνωστη και ασφαλή χρήση του κινητού στο αυτοκίνητο. Η οθόνη είναι μέρος στο πακέτο εξοπλισμού Connect που είναι διαθέσιμο από την έκδοση Active και περιλαμβάνει επιπλέον:

  • 3D Σύστημα πλοήγησης: Με το έγχρωμο τρισδιάστατο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης με κτιριακή απεικόνιση, το οποίο συνήθως συναντάμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας, η προβολή των διαδρομών είναι πιο ρεαλιστική και ευδιάκριτη.
  • Κάμερα οπισθοπορείας: Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα με την επιλογή της όπισθεν και μεταδίδει στην οθόνη αφής την εικόνα του χώρου πίσω από το αυτοκίνητο, έτσι ώστε ο οδηγός να εντοπίσει τυχόν εμπόδια κατά την εκτέλεση των ελιγμών.
  • WiFi 4G on board και internet 60GB: Μέσω μιας συσκευής car Wi–Fi, το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε hot spot όπου μπορούν να συνδεθούν μέχρι και 10 smart συσκευές ταυτόχρονα. Έτσι, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μια πιο ενδιαφέρουσα και άνετη καθημερινότητα μέσα στο αυτοκίνητο τους.



Ένα ακόμη ατού του Peugeot 208 είναι η γκάμα αποδοτικών κινητήρων. Σε βενζίνη, ο 1.2 Puretech έχει διακριθεί για τρεις συνεχόμενες χρονιές ως Κινητήρας της Χρονιάς στην κατηγορία του για την απόδοση, την ποιότητα λειτουργίας και την αξιοπιστία του. Ειδικά στην υπερτροφοδοτούμενη έκδοση, αποδίδει 110 ίππους και 205 Nm ροπής προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις χωρίς να καίει πολύ καύσιμο (4,5 lt/100 km). Μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί και με το αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων EAT6 που διακρίνεται για την ομαλότατη λειτουργία και την ευκολία οδήγησης που προσφέρει. 

Σε diesel, ο 1.6 BlueHDi προσφέρεται με ισχύ έως και 120 ίππους, δίνοντας έμφαση στη ροπή και την οικονομία καυσίμου (μέση κατανάλωση από 3,0 lt/100 km). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το Peugeot 208 1.6 BlueHDi 100 S&S πέτυχε ρεκόρ κατανάλωσης αναγνωρισμένο από την UTAC στην πίστα Belchamp της Γαλλίας, καλύπτοντας 2.152 χιλιόμετρα σε 38 ώρες με 43 λίτρα diesel και μέση κατανάλωση μόλις 2,0 lt/100 km!
Το 5θυρο Peugeot 208 μπορεί να γίνει δικό σου με τιμή από 12.900 € μόνο (με προωθητική ενέργεια).