3 οχήματα που σχεδίασε η Peugeot και δεν είναι αυτοκίνητα!

Από τραμ μέχρι γιοτ και ελικόπτερα, το Peugeot Design Lab δημιουργεί κάθε είδους μεταφορικό μέσο

  • -
  • -

Με εμπειρία άνω των 200 ετών στο βιομηχανικό σχέδιο και 120 ετών στο χώρο του αυτοκινήτου, το Peugeot Design Lab διαθέτει τεχνογνωσία που είναι πολύτιμη σε κάθε τομέα. Οι σχεδιαστές στα τέσσερα στούντιο (σε Παρίσι, Σαγκάη, Σαν Φρανσίσκο και Σάο Πάολο) δημιουργούν από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα προϊόντα. Φυσιολογικά λοιπόν εταιρείες από κάθε χώρο αναθέτουν στο Peugeot Design Lab να σχεδιάσει τα νέα τους προϊόντα.

Ας δούμε αναλυτικά τρία οχήματα που σχεδίασε η Peugeot και δεν είναι αυτοκίνητα:

Τραμ

Το νέο τραμ της Citadis είναι το πρώτο που διασχίζει τα σύνορα της Γαλλίας. Συνδέει το Στρασβούργο με την πόλη Kehl της Γερμανίας. Εκτιμάται ότι 20.000 κάτοικοι του Στρασβούργου εργάζονται στη Γερμανία. Η σχεδίασή του είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Peugeot Design Lab με την επίσης γαλλική Alstom. Ήδη έχουν παραδοθεί τα πρώτα 12 από συνολικά 22 τραμ.

Ελικόπτερο

Στην αεροπορική έκθεση του Ντουμπάι παρουσιάστηκε το H160, το οποίο σχεδίασε το Peugeot Design Lab για την Airbus Helicopters. Η Peugeot σχεδίασε τις βασικές γραμμές του πολιτικού ελικοπτέρου και η Airbus Helicopters έβαλε τις τελικές... πινελιές. Το Η160 θα αναλάβει μία σειρά από καθήκοντα, από μεταφορές VIP έως αεροδιακομιδές ασθενών.

Καταμαράν

Σε αυτό το project το Peugeot Design Lab συνεργάστηκε με την JFA Yachts, ένα γαλλικό ναυπηγείο πολυτελών σκαφών. Το JFA 115’ είναι ένα πολυτελές καταμαράν μήκους 115 ποδών (35 μέτρων), το οποίο υπόσχεται μοναδική εμπειρία ταξιδιού και διαμονής στους επιβάτες του.