Το πλήρως αυτόνομο Renault αρχίζει δοκιμές (vid)

Δημοσιογράφοι θα ζήσουν την εμπειρία μετακίνησης με το Symbioz

  • -
  • -

Στη Renault εμπνεύστηκαν από την ελληνική γλώσσα για να βαφτίσουν το πρώτο τους πλήρως αυτόνομο όχημα. Το Symbioz προέρχεται από τη «συμβίωση», καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα… ζεις. Θα το παρκάρεις στο σαλόνι του σπιτιού σου και θα το παίρνεις μαζί σου όταν θέλεις να μετακινηθείς. Ή μάλλον, αυτό θα σε παίρνει μαζί του.

Το Symbioz είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο μήκους 4,7 μέτρων, το οποίο φέρει τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 (mind off). Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες και ο οδηγός (αν το επιθυμεί) δεν θα συμμετέχουν καθόλου στη διαδικασία. Δεν θα χρειάζεται καν να κοιτάζουν το δρόμο. Θα μπορούν να συνομιλούν, να βλέπουν ταινία, ακόμη και να κοιμηθούν. Στόχος της Renault είναι το Symbioz να βγει στην κυκλοφορία το 2030.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ RENAULT SYMBIOZ

Επτά χρόνια νωρίτερα, το 2023 δηλαδή, θα κυκλοφορήσουν τα πλήρως αυτόνομα οχήματα από τη γαλλική μάρκα. Ενόψει αυτού του χρονικού ορίζοντα, η Renault κατασκεύασε ένα πλήρως λειτουργικό Symbioz για δοκιμές. Ανάμεσα στους καλεσμένους επιβάτες του θα είναι και δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου, προκειμένου να αξιολογήσουν τα βήματα που έχουν γίνει προς την αυτόνομη οδήγηση.