Το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi με τρία μοτέρ

Επαναφέρει το όνομα Evolution στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας

  • -
  • -

Στα υβριδικά και ηλεκτρικά SUV θα στραφούν το ανθρώπινο δυναμικό και οι οικονομικοί πόροι της Mitsubishi, προκειμένουν η ιαπωνική εταιρεία να προλάβει τις εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Το πρωτότυπο e-EVOLUTION που θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο (25 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2017) αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής.

Η Mitsubishi δημοσιοποίησε δύο νέες φωτογραφίες του φουτουριστικού concept και αρκετές πληροφορίες για την τεχνολογία του. Η επαναφορά του ονόματος Evolution, το οποίο έχει συνδεθεί με τη sport έκδοση του Lancer, σημαίνει ότι έχουν να κάνουμε με ένα sport SUV, του οποίου τα ηλεκτρικά μοτέρ προσφέρουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ MITSUBISHI ECLIPSE CROSS

Το e-EVOLUTION φέρει μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας (άγνωστη η ακριβής τιμή), οι οποίες δίνουν «ζωή» σε τρία ηλεκτρικά μοτέρ: ένα στον μπροστινό άξονα και δύο για τους πίσω τροχούς. Έτσι το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi είναι στην ουσία τετρακίνητο, με οφέλη στην οδική του συμπεριφορά.

Τεχνολογικά, ξεχωρίζει για το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI). Μία σειρά από αισθητήρες διαβάζουν τις συνθήκες, τόσο του οδοστρώματος όσο τις κυκλοφοριακές, αλλά και την πρόθεση του οδηγού ανά πάσα στιγμή. Ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο αντιδρά πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ασφάλεια σε αυτό που θέλει να κάνει ο οδηγός. Το σύστημα αναγνωρίζει πόσο έμπειρος είναι αυτός που κρατά το τιμόνι και μέσω φωνητικών εντολών τον συμβουλεύει ανά πάσα στιγμή.