Γιατί τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα είναι σαν κουτιά; (vid)

Η Volkswagen μας δείχνει με το πλήρως αυτόνομο Sedric πώς θα είναι οι δρόμοι τις επόμενες δεκαετίες

  • -
  • -

Ως το «πρώτο πλήρως αυτόνομο μοντέλο του Volkswagen Group» συστήθηκε στο κοινό της έκθεσης της Γενεύης το Sedric (self driving car). Πρόκειται για ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 5, δεν θα χρειάζεται ούτε δηλαδή την φυσική παρουσία ανθρώπων στο εσωτερικό για να μετακινείται.

Μάλιστα ο γερμανικός όμιλος δημιούργησε και ένα video για να μας… ταξιδέψει στις μελλοντικές πόλεις και να μας δείξει πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις. Γιατί όμως τα αυτόνομα οχήματα θα είναι «box-spaped», θα μοιάζουν δηλαδή σαν κουτιά με ρόδες;

Από τη στιγμή που θα κινούνται αυτόνομα και θα είναι διαρκώς συνδεδεμένα με το περιβάλλον (με φανάρια, άλλα οχήματα κλπ), θα εξαληφθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων. Έτσι τα αυτοκίνητα δεν θα χρειάζονται ζώνες παραμόρφωσης στο αμάξωμά τους για την προστασία των επιβατών.

Δεν θα υπάρχουν κινητήρες εσωτερικές καύσης παρά μικρά ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό. Ενώ οι μπαταρίες θα βρίσκονται στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Ο χώρος που θα εξοικονομείται από την απουσία μηχανικών μερών θα προσφέρεται στους επιβάτες για περισσότερη άνεση, ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες θα χαρίζουν απεριόριστη θέα.

Εσείς τι λέτε, θα προλάβουμε να δούμε τέτοιες εικόνες και στις ελληνικές πόλεις;