Έτσι φαντάζεται η Toyota τις μετακινήσεις το 2030 (vid)

Το i-TRIL είναι ένα ηλεκτρικό 1+2 θέσεων για τις σύγχρονες μητέρες

  • -
  • -

Όταν τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα έχουν απαγορευτεί στο κέντρο των πόλεων, άδεια κυκλοφορίας θα έχουν οχήματα που δεν θα ρυπαίνουν. Όπως το i-TRIL Concept, ένα τριθέσιο ηλεκτρικό όχημα, με τεχνολογία Active Lean που του επιτρέπει να γέρνει στις στροφές σαν μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με την Toyota, όταν βγει στην παραγωγή το i-TRIL (γύρω στο 2030) θα... λύσει  τα χέρια της μητέρας που έχει αυξημένες ανάγκες μετακίνησης μέσα στην πόλη. Με αυτό θα μπορεί να πηγαίνει τα δύο παιδιά της στο σχολείο και να συνεχίζει για τη δουλειά της. Ή το απόγευμα να τα πηγαίνει στις διάφορες δραστηριότητές τους. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω ώστε να διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο στα πίσω καθίσματα.

Το i-TRIL concept αποτελεί την εξέλιξη του i-ROAD, το οποίο εδώ και 2,5 χρόνια είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση στη γαλλική πόλη Grenoble. Έχει μήκος 2,83 m, ζυγίζει 600 kg, ενώ διαθέτει και λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Οι μπαταρίες εξασφαλίζουν αυτονομία 200 km, παραπάνω από αρκετή για τις καθημερινές μετακινήσεις.