Η Hyundai υπόσχεται κινητικότητα για όλους (vid)

Τα ρομπότ θα φοριούνται από παραπληγικούς και ηλικιωμένα άτομα

  • -
  • -

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα αρκεστούν στην παραγωγή τροχοφόρων οχημάτων. Θα παρέχουν συνολικές λύσεις μετακίνησης, για κάθε κατηγορία ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας και ικανότητας κίνησης. Όπως η Hyundai, η οποία παρουσίασε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES τρεις προτάσεις για άτομα με προβλήματα στην κίνηση.

Το H-MEX (Hyundai Medical EXoskeleton) απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν υποστεί κακώσεις στο νωτιαίο μυελό. Μέσω ενός ασύρματου συμπλέκτη με σύστημα ελέγχου κίνησης, ο εξοπλισμός δίνει στους παραπληγικούς τη δυνατότητα να καθίσουν, να σταθούν όρθιοι, να κινηθούν, να στρίψουν, ακόμη και να ανεβοκατέβουν σκάλες.

Το HUMA (Hyundai Universal Medical Assist) έχει διαφορετική λογική και αφορά άτομα με περιορισμένη μυική δύναμη. Παρέχοντας επιπλέον ροπή σε κάθε κίνηση του ανθρώπινου σώματος (περπάτημα, τρέξιμο κλπ), βοηθάει άτομα με περιορισμένες δυνατότητες να αναπτύξουν μία σχεδόνν φυσιολογική ζωή. Τέλος, το H-WEX (Hyundai Waist Exoskeleton) παρέχει στήριξη στο άνω μέρος του σώματος και το ισχίο, προκειμένου να προφυλάξει εργαζόμενους από τραυματισμούς που προκαλούνται από την άρση βαρέων αντικειμένων.

Τα H-MEX και HUMA χρησιμοποιούν αφαιρούμενες και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ενώ οι ελαφριοί σκελετοί έχουν ρυθμιζόμενο μήκος ώστε να προσαρμόζονται σε κάθε σώμα.