Συνέντευξη: Sebastien Loeb (video)

Άγρυπνος… για το ένατο!

  • -
  • -

Ο απόλυτος Serial Winner του WRC! Μετρά ήδη οκτώ συνεχόμενα πρωταθλήματα και στο μυαλό του στριφογυρίζει το ένατο. Βρίσκεται πρώτος στην βαθμολογία λίγο πριν τη μέση του πρωταθλήματος και θα παλέψει σκληρά να κρατήσει το προβάδισμα του.

Μπορεί φέτος η Ford να παρουσιάζεται δυνατή και ο Petter Solberg να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και να καραδοκεί στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά o Sebastien Loeb είναι ήρεμος, προσγειωμένος και πανέτοιμος να εκπλήξει για άλλη μια φορά τους πάντες με τις επιδόσεις του και το ταλέντο του.

Τον συναντήσαμε σε φάση χαλάρωσης, μια μέρα πριν την εκκίνηση στην πισίνα του ξενοδοχείου Casino Loutraki. Μας μιλά για τον φετινό αγώνα, τον ανταγωνισμό της Ford και τις προσδοκίες του για τη συνέχεια της αγωνιστικής χρονιάς.

 

Gocar: Μετά από όλα αυτά τα πρωταθλήματα, υπάρχει άγχος για κάθε αγώνα που μπορεί να σε φέρει πιο κοντά σε άλλον έναν τίτλο;

Sebastien Loeb: Δεν νομίζω ότι είμαι αγχωμένος, μέχρι στιγμής δεν νιώθω ιδιαίτερη πίεση. Περισσότερο κυριαρχεί ο ενθουσιασμός και η προσμονή μιας ακόμα μεγάλης επιτυχίας, παρά το άγχος.

G: Πως βλέπεις το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις; Τι είναι αυτό που σε φοβίζει περισσότερο σε έναν τέτοιο αγώνα;

Εύκολα μπορεί να προκύψει κάποια μηχανική ζημιά, είναι σκληρός και τραχύς αγώνας για το αυτοκίνητο. Καταπονεί ιδιαίτερα την ανάρτηση και τα ελαστικά. Έσπασα ήδη δύο αναρτήσεις  στο αυτοκίνητο των αναγνωρίσεων και παρόλο που δεν πρόκειται για ένα καθαρά αγωνιστικό αυτοκίνητο, αποδεικνύει ότι οι συνθήκες δεν θα είναι εύκολες φέτος.

G: Πέρυσι είχες μια σκληρή μάχη με τον Sebastien Ogier. Φέτος ποια είναι  τα συναισθήματα σου απέναντι στο νέο σου team-mate Mikko Hirvonen;

SL:Νιώθω πολύ άνετα, πέρυσι η μάχη δεν ήταν δίκαιη, η στρατηγική της ομάδας έφερε τον Ogier συνεχώς πίσω μου, με εμένα να ξεκινώ πρώτος και να καθαρίζω το δρόμο. Φέτος δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση, οι κανονισμοί δίνουν την επιλογή στον καλύτερο οδηγό των προκριματικών, να διαλέξει θέση εκκίνησης. Βέβαια, δεν θα είναι εύκολο να διαλέξεις κανείς την ιδανική θέση, γιατί μια πιθανή βροχή μπορεί αλλάζει τα δεδομένα.

 

G: Πως βλέπεις φέτος τον ανταγωνισμό από την εργοστασιακή ομάδα της Ford και ιδιαίτερα τον οδηγό που βρίσκεται δεύτερος στο πρωτάθλημα, τον Petter Solberg;

SL: Φέτος η Ford παρουσιάζεται πολύ δυνατή, οι οδηγοί είναι γρήγοροι, το αυτοκίνητο (Fiesta) ήταν πολύ γρήγορο στους προηγούμενους αγώνες. Ο Latvala έχει πολλά προβλήματα, με λάθη και ατυχίες και έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.  Η ομάδα είναι πολύ ανταγωνιστική και ο Petter τα πάει πολύ καλά.

G: Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς;

SL: Αυτή τη στιγμή είμαι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, μετά από το Ακρόπολις θα βρισκόμαστε στο μέσο της χρονιάς. Εύχομαι να κρατήσω αυτό το προβάδισμα και μετά από αυτόν τον αγώνα. Προς το τέλος του πρωταθλήματος υπάρχουν και μερικά ασφάλτινα ράλλυ που προτιμώ, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις σχέδια. Μπορείς να σχεδιάζεις ότι θέλεις και να σου προκύψει κάποιο αναπάντεχο πρόβλημα, τα πάντα είναι πιθανά…

G: Είναι καλύτερο το αυτοκίνητο φέτος;

SL: Όχι, δεν έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα από πέρυσι, οπότε δεν έχει και σημαντική διαφορά. 

G: Σε ευχαριστώ πολύ.

SL: Ευχαριστώ