ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Prom Racing Team (formula student)

Μιλάμε με τον Σταύρο Πατινιώτη, επικεφαλής της ομάδας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου η οποία συμμετέχει στην εκδήλωση “Όχημα - Οι νέοι δημιουργούν”

  • -
  • -

Στις 24 Απριλίου 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα λάβει χώρα η εκδήλωση "Όχημα - Οι νέοι δημιουργούν”, στην οποία το GOCAR έχει τη χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας. Στόχος της εκδήλωσης είναι να συναντηθούν και να αλλάξουν ιδέες και εμπειρίες ανήσυχοι και δημιουργικοί Έλληνες φοιτητές μηχανολόγοι μαζί με ανθρώπους που πέρασαν από τα ίδια θρανία λίγα χρόνια νωρίτερα και σήμερα εργάζονται στην F1. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν Πανεπιστημιακές Ομάδες κατασκευής μονοθέσιων οχημάτων τύπου Formula στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Prom Racing powered by Bosch του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

 
Ο Σταύρος Πατινιώτης είναι ο αρχηγός της ομάδας και επικεφαλής της υποομάδας του Σασί τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι απόφοιτος της σχολής των Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και έχει ξεκινήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΕΜΠ παράλληλα με την εργασία του στην ομάδα.

 

GOCAR: Σταύρο, τι θα μας δείξει η ομάδα σας στην Τεχνόπολη;

ΣΠ: Στην Τεχνόπολη ο στόχος μας είναι να δείξουμε την πορεία της ομάδας μας, τα μελλοντικά μας σχέδια καθώς και την εξέλιξη των μονοθεσίων μας από το 2008 μέχρι το τελευταίο μας αυτοκίνητο, με το οποίο θα αγωνιστούμε το 2016. Θα έχουμε μαζί μας αρκετά κομμάτια του καινούριου μας μονοθεσίου που φανερώνουν την εξελικτική μας πορεία. Η ομάδα μας, τα τελευταία 3 χρόνια συνάντησε αρκετά εμπόδια που δυσκόλευαν την προσπάθεια και το έργο της όμως με αρκετή δουλειά και επιμονή καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα. Αυτό θέλουμε να δείξουμε στην Τεχνόπολη. Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες η ομάδα μας δεν εγκατέλειψε και είναι πλέον έτοιμη να λάβει μέρος στους διαγωνισμούς του Formula Student το 2016 με ένα μονοθέσιο ανταγωνιστικό και άξιο διάκρισης.

 

GOCAR: Τι περιμένετε ως ομάδα να πάρετε φεύγοντας από την εκδήλωση;

ΣΠ: Στην εκδήλωση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ομιλίες ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς από τα φοιτητικά τους χρόνια και τελικά διέπρεψαν στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάτι στο οποίο στοχεύουμε οι περισσότεροι. Οι ιστορίες τους αποτελούν έμπνευση για την ομάδα μας ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να θέτουμε υψηλούς στόχους και να μην εγκαταλείπουμε. Σίγουρα η εκδήλωση αυτή θα μας δώσει το κατάλληλο κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε ως ομάδα αλλά και ο καθένας μας ατομικά.

 

GOCAR: Υπάρχει κάποιος Έλληνας που διαπρέπει ή έχει διαπρέψει στο παρελθόν στη Formula 1, που αποτελεί για εσάς ίνδαλμα δίνοντάς σας κίνητρο για προσωπική και ομαδική εξέλιξη;

ΣΠ: Ο Νικόλας Τομπαζής δουλεύει στη Formula 1 από το 1992 , έχοντας περάσει από το δυναμικό μεγάλων ομάδων του χώρου, όπως η Benetton Formula, η Scuderia Ferrari, η McLaren και τέλος η Manor F1 Team στην οποία εργάζεται σήμερα . Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε από μηχανικός να γίνει αρχηγός της ομάδας των Aerodynamics και Project Chief Director. Οι σπουδές του, οι γνώσεις του, η δουλειά του και φυσικά το πάθος του δικαιολογούν τη ραγδαία του εξέλιξη στο χώρο καθώς και την αναγνώριση που λαμβάνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η ομάδα μας είχε την τύχη να έχει στο δυναμικό της τον Άγγελο Τσιαπάρα, ως αρχηγό και στη συνέχεια ως τεχνικό διευθυντή. Ο Άγγελος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός από το ΕΜΠ και έχει δουλέψει στη Red Bull Racing ενώ πρόσφατα εντάχτηκε στην ομάδα της Manor F1 Team, στο πλευρό του Νικόλα Τομπάζη. Τέτοια άτομα αποτελούν για όλους μας κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

 

GOCAR: Σταύρο σε ευχαριστούμε πολύ κι ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους στόχους της ομάδας.

ΣΠ: Κι εγώ ευχαριστώ