ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Aristotle Racing Team (formula student)

Ο Ιορδάνης Κοντσές, επικεφαλής της ART, μιλάει για την παρουσία και τις προσδοκίες της ομάδας από την εκδήλωση “Όχημα - Οι νέοι δημιουργούν”

  • -
  • -



Στις 24 Απριλίου 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα γίνει η εκδήλωση Όχημα - Οι νέοι δημιουργούν”, στην οποία το GOCAR έχει τη χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας. Στόχος της εκδήλωσης είναι να συναντηθούν και να αλλάξουν ιδέες και εμπειρίες ανήσυχοι και δημιουργικοί Έλληνες φοιτητές μηχανολόγοι μαζί με ανθρώπους που πέρασαν από τα ίδια θρανία λίγα χρόνια νωρίτερα και σήμερα εργάζονται στην F1. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν Πανεπιστημιακές Ομάδες κατασκευής μονοθέσιων οχημάτων τύπου Formula στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Aristotle Racing Team.




Ο Ιορδάνης Κοντσές είναι επικεφαλής της (ART) για τη φετινή χρονιά, μιας ομάδα που έχει θέσει υψηλούς στόχους και προχωράει στην κατασκευή ενός νέου αγωνιστικού μονοθέσιου, με πολλές αλλαγές, καινοτομίες και βελτιώσεις. Όπως μας αποκαλύπτει ο Ιορδάνης, ένας από τους βασικούς στόχους της ομάδας για φέτος είναι η απώλεια βάρους του μονοθεσίου, με την ταυτόχρονη διατήρηση των υψηλών επιδόσεων και της αξιοπιστίας. Ένα από τα στοιχεία που θα βοηθήσει στο κομμάτι αυτό, είναι η εκτεταμένη χρήση σύνθετων υλικών (ανθρακονήματα ή carbon), σε πάρα πολλά κομμάτια του μονοθέσιου, όπως το πλαίσιο, η εισαγωγή αέρα, τα αεροδυναμικά, το ντεπόζιτο, τα ψαλίδια και πολλά άλλα. Επίσης, εκτός από τα ανθρακόνημα, θα χρησιμοποιηθεί μαγνήσιο για τις ζάντες και τιτάνιο για την εξάτμιση. Ωστόσο, για την εκδήλωση η ART μας ετοιμάζει μια έκπληξη.

 


GOCAR
: Ιορδάνη, τι θα μας δείξει η ομάδα σας στην Τεχνόπολη;

ΙΚ: Η ομάδα μας θα συμμετέχει στην έκθεση με το πρώτο μονοθέσιο που έχει κατασκευάσει πριν από ακριβώς 10 χρόνια. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να τιμηθεί η προσπάθεια όλων των ατόμων της ομάδας εκείνης, οι οποίοι έκαναν την αρχή, ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε τώρα.

 

GOCAR: Τι περιμένετε ως ομάδα να πάρετε φεύγοντας από την εκδήλωση;

ΙΚ: Η ομάδα μας, αποσκοπεί πάντα στη συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να προβάλλουμε τη δουλειά και την προσπάθεια όλων των ατόμων της ομάδας, καθώς και να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς- συνεργάτες που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, η επαφή και η συζήτηση με άτομα που συμμετέχουν στη Formula 1, σίγουρα μπορεί να μας αποκομίσει πολύ σημαντικές εμπειρίες, προβληματισμούς και γνώσεις στην προσπάθεια που κάνουμε.

 

GOCAR: Υπάρχει κάποιος Έλληνας που διαπρέπει ή έχει διαπρέψει στο παρελθόν στη Formula 1, που αποτελεί για εσάς ίνδαλμα δίνοντάς σας κίνητρο για προσωπική και ομαδική εξέλιξη;

ΙΚ: Η ιστορία έχει δείξει ότι η συμμετοχή σε μία ομάδα formula student, αποτελεί το πρώτο βήμα για μία περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη σε μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού καθώς και στη Formula 1. Το στοιχείο αυτό έχει αποδειχθεί έμπρακτα με πολλά άτομα της ομάδας μας, οι οποίοι ξεκινώντας από την Αristotle Racing Team (ART), κατάφεραν να φτάσουν στις καλύτερες ομάδες formula 1 του κόσμου. Μόνο το γεγονός αυτό, τους καθιστά πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση για πολλά άτομα. Είναι πολύ σημαντικό που μία εκδήλωση όπως αυτή που διοργανώνεται, θα μας δώσει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τέτοιου είδους άτομα, να γνωρίσουμε τις εμπειρίες τους, τους προβληματισμούς τους και να μας δώσουν τη «συνταγή» της επιτυχίας.

 

GOCAR: Σε ευχαριστούμε πολύ Ιορδάνη κι ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους στόχους της ομάδας.

ΙΚ: Κι εμείς ευχαριστούμε