Δυο μέρες μόνο

Πίσω από το τιμόνι της νέας Porsche Panamera 4 E-Hybrid

  • -
  • -

Σχετικό μέγεθος ο χρόνος ή καλύτερα η αίσθηση που σου δίνει, με τις δυο μέρες άλλοτε να είναι ατελείωτες και μερικές φορές να μην φτάνουν. Ξέρετε αυτές τις μέρες που είναι πιο όμορφες από τις άλλες, που σου προσφέρουν ικανοποίηση, χαρά, σε κάνουν να χαμογελάς. Ελάχιστες είναι αυτές, αλλά υπάρχουν και έρχονται ξαφνικά, εκεί που δεν τις περιμένεις να δώσουν λάμψη στην καθημερινότητά σου να σπάσουν τη ρουτίνα.

Κάπως έτσι ήρθε η Porsche Panamera να με βγάλει από το γραφείο, να διευρύνει τον οπτικό μου ορίζοντα πέρα από τα 30 εκατοστά της οθόνης του υπολογιστή. Πίσω από το τιμόνι της και πάνω από το μακρύ της καπό το βλέμμα απλώνεται και ταξιδεύει, μαζί και το μυαλό, απολαμβάνοντας το νέο αριστούργημα της Porsche. Τι και αν έχει τέσσερις πόρτες και ισάριθμες θέσεις, η Panamera μπορεί να είναι ένα πολυτελές σεντάν, αλλά στοχεύει στην καρδιά του petrolhead που έχει αυξημένες μεταφορικές ανάγκες.

Μεγάλωσε και έχει παιδιά, αλλά στο αίμα του τρέχει ακόμα «βενζίνη» που λένε και οι… ξένοι. Η 911 θα είναι πάντα στην κορυφή των προτιμήσεών του, αλλά η Panamera είναι το αυτοκίνητό του. Γνήσιο τέκνο του Τσουφενχάουζεν, με προσοχή στη λεπτομέρεια αποδεικνύεται απολαυστική στο δρόμο και στην πρόσφατη γενιά της και στο μάτι. Έκαναν καλή δουλειά οι σχεδιαστές προσθέτοντας στοιχεία από την εμβληματική 911. Πιάνεις τον εαυτό σου να χαζεύεις μέσα από τους εξωτερικούς καθρέπτες της τα… καπούλια της 4θυρης καλλονής και να χαμογελάς.

Οι πίσω πόρτες «χάνονται» και εσύ μέσα στα τέλεια καθίσματα της Panamera νιώθεις ένα με το αυτοκίνητο. Οι σχεδόν δυο τόνοι μοιάζουν να ζυγίζουν λιγότερο στο Sport+ και θαρρείς ότι μέρος του βάρους πήγε στο τιμόνι. Οι 462 ίπποι και τα 700 Nm ροπής είναι αρκετά για να απογειώσουν το αυτοκίνητο και μαζί τη διάθεσή σου, τόσο στην ευθεία, όσο και στις στροφές. Εκεί που κάθε Porsche διακρίνεται, με την Panamera να μην αποτελεί εξαίρεση. Εξαίρεση σε αυτή την Porsche αποτελούν μόνο οι χώροι, που θα απολαύσεις εσύ ή καλύτερα οι άνθρωποι που αγαπάς, γιατί η Panamera φτιάχτηκε για να την οδηγείς.

Γιάννης Καλογερόπουλος

jk@gocar.gr