Γιατί οι άντρες διαβάζουν δοκιμές αυτοκινήτων;

Επειδή πάντα είχαν την ανάγκη της επιβεβαίωσης

  • -
  • -

Τώρα σοβαρά και πάντα μεταξύ μας, εσείς οι άντρες κάθεστε και διαβάζετε δοκιμές και συγκριτικά για να αγοράσετε αυτοκίνητο ή τα διαβάζετε έτσι απλά ενημερωτικά για να δείτε τι παίζει με τα νέα μοντέλα και να έχετε επιχειρήματα όταν κάποιος σας κουνηθεί για το δικό του "παιχνιδάκι"; Τόσα χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, ωστόσο μερικά πράγματα αρνούμαι να τα καταλάβω. Θέλετε επειδή είμαι γυναίκα και σκέφτομαι διαφορετικά; Μπορεί. Αλλά έχω μερικές απορίες και περιμένω απαντήσεις. Δε θα λύνω μόνο εγώ τις δικές σας, όλα κι όλα.

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν συνεχώς νέα μοντέλα αυτοκινήτων που ανταγωνίζονται άλλα μοντέλα ίδιων κατηγοριών και συνήθως δεν υπάρχει ουσιαστικός νικητής στη μεταξύ τους σύγκριση, αφού όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Αν το ένα υπερτερεί ελαχίστως σε ένα τομέα, το άλλο υπερτερεί κάπου αλλού. Πείτε μου εσείς τώρα. Έστω ότι είστε σε φάση να αγοράσετε ένα καινούριο αυτοκίνητο. Κάνετε λοιπόν μια έρευνα αγοράς όπως συνηθίζεται για να δείτε τι νέο κυκλοφορεί στην κατηγορία που επιθυμείτε. Ωραία ως εδώ. Μετά, αφού καθίσετε και συγκρίνετε όλα τα στοιχεία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα βάζετε στη ζυγαριά κι αναλόγως που γέρνει επιλέγετε το καλύτερο μοντέλο και όχι αυτό που είχατε εξαρχής στο μυαλό σας; Ελάτε, παραδεχτείτε το έστω για μία φορά ότι ο τρόπος σκέψης σας στην αγορά αυτοκινήτου δε διαφέρει και τόσο πολύ από το δικό μας. Κι εμείς οι του γυναικείου φύλου, ανάμεσα από τρία μοντέλα που πάνω κάτω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά θα πάρουμε αυτό που μας έκλεισε αρχικά το μάτι κι ας καίει λίγο παραπάνω, κι ας έχει λιγότερα χρόνια εγγύηση.

Δε λέω πως όλες αυτές οι πληροφορίες που δίνονται από τα sites και τα περιοδικά αυτοκινήτου είναι άχρηστες. Προς θεού. Αυτό που θέλω να πω είναι πως καλώ τους άντρες να βγουν μια φορά υπεύθυνα και να παραδεχτούν, πως όλη αυτή η πληροφορία που θέλουν να παίρνουν από τα μέσα ενημέρωσης δεν αφορά τόσο την επιλογή του αυτοκινήτου που πρόκειται να αγοράσουν, όσο την περιέργειά τους να γνωρίζουν τι παραπάνω έχει το αυτοκίνητο του άλλου από το δικό τους.

Εντάξει, δεν είναι κακό. Οι άντρες πάντα με αυτοκινητάκια παίζατε και θέλατε να είστε οι πιο γρήγοροι και οι πιο γ@..@’τοι, οπότε πρέπει να έχετε επιχειρήματα να στηρίξετε την επιλογή σας. Μη μας λέτε όμως ότι σας έψησε ένα συγκριτικό να αγοράσετε κάποιο μοντέλο γιατί εγώ τουλάχιστον δε θα σας πιστέψω.

 

H Σοφία έχει και blog: whenablondegirliswriting.blogspot.com